Selecteer een pagina

Vijf slimme aanvullingen op het dieet van je hond!

Vijf slimme aanvullingen op het dieet van je hond!

Geef jij je hond iedere dag dezelfde brokken? Dan heeft deze vast behoefte aan wat afwisseling. Maar ook als je kvv of barf voert, en wel veel af kunt wisselen, zijn onderstaande aanvullingen een ware traktatie.

Veel mensen denken, dat alle vitaminen en mineralen die in honden voeding zitten genoeg zijn om de gezondheid van een hond op peil te houden. De kwaliteit van vitaminen en mineralen hebben tegenwoordig zelden nog juiste waarden, die ze zouden moeten hebben.

Dit heeft te maken met de kwaliteit van de grond, waarin de grassen, planten, bomen en andere gewassen groeien. Dit is weer van invloed op de voedingsstoffen die het grazende vee binnen krijgt. En dus ook weer op het vlees dat wij onze honden voeren.

Aan brokken worden heel vaak ook nog eens synthetische vitaminen en mineralen toegevoegd. Je zou je af kunnen vragen of een dier, deze synthetische goedjes wel op kan nemen in zijn lichaam. Dan is er ook nog de vraag of de waarden van deze vitaminen en mineralen nog wel optimaal zijn. Een brok wordt namelijk bewerkt en verhit. Dit gaat dan ten koste van al die vitaminen en mineralen. Ook van belangrijke omega vetzuren als, zalmolie of andere visolie blijven hierdoor bijna geen werkzame bestanddelen meer over.

Je zou dus kunnen zeggen, dat supplementeren of vers aanvullen een must is!

Buiten dat veel honden ook nog eens erg blij worden van deze heerlijke aanvullende extra’s, help jij jouw hond om zo gezond te blijven.

 

Vijf slimme aanvullingen:

Groenten:

In de natuur zou een hond altijd een bepaald percentage groenten binnen krijgen uit de maaginhoud van hun prooi. Dus een hond kan prima groenten verteren. Groenten bevatten ook nog eens de juiste koolhydraten en zijn een belangrijke speler voor de darmflora. Een goede darmflora is belangrijk voor het immuunsysteem van de hond. Ook bevatten groeten vitamine A, diverse B-vitaminen, C, E, K en mineralen.

Wil je jouw hond groenten bij voeren, kook ze dan licht en maal het eventueel klein in een blender. Rauwe groenten zijn niet makkelijk verteerbaar voor de hond. Pas op met zout als je iets uit de pan geeft, wat voor jezelf klaar gemaakt is! Koolsoorten, ui, paprika, tomaten en dergelijke zijn niet zo geschikt voor honden. Geef gerust regelmatig een schep groenten door de voeding.

Wil je het makkelijk houden? KIVO heeft geweldige groeteworsten, ingevroren  in kleine verpakking, zodat je makkelijk groenten bij kunt voegen

 

 

 

Pens:

Pens is super gezond voor je hond. Regelmatig een beetje pens door de voeding of een dagje in de week pens voeren, zorgt voor een goede balans in de darmflora. Pens bevat veel juiste bacteriën, die extreem goed zijn voor een gezond maagdarmstelsel. Je kunt er voor kiezen om verse pens te geven. Een lekker stuk pens werkt meteen als tandenborstel. De meesten mensen vinden het vreselijk stinken. Daarom hebben KIVO en DARF het je makkelijk gemaakt en is het in diepvries variant beschikbaar. Ook is het in KVV vaak al in een mix verkrijgbaar.

 

 

 

 

 

Ei:

Met regelmaat een rauw ei door de voeding, zorgt voor veel extra voedingsstoffen. Ei bevordert de celgroei en is goed voor een gezonde huid en vacht. Verder bevat ei vitamine A en B12 en mineralen en vetzuren. Voer wel altijd het hele ei en vergeet niet de helft van de schil er bij te doen (zonder de stempel als je deze in de supermarkt gekocht hebt). Wil je zeker weten dat je geen schadelijke stoffen aan je hond voert, gebruik dan biologische scharreleieren. Deze kan je heel vaak makkelijk verkrijgen aan de rand van een dorp, bij iemand die een aantal scharrelkippen heeft.

 Vis:

Vis is ook zo’n must have voor je hond. Vis bevat veel essentiële vetzuren, en omega 3 ondersteunt onder andere het centrale zenuwstelsel en de hersenen. Ook een belangrijke speler voor het immuunsysteem. Het beste kan je de vis vers voeren of in de vorm van KVV. KIVO en DARF hebben verschillende soorten en dat is makkelijk voeren. Veel honden vinden vis heel erg lekker en het is ook nog eens super gezond. Zorg dat vis af en toe in het menu van je hond voor komt, maar overdrijf niet. Veel mensen geven zalmolie als supplement, maar ook hier moet je goed kijken waar de zalmolie vandaan komt. Hier zit echt heel veel verschil in. KIVO heeft een mooie selectie natuurlijke visolie.

 

 

 

 

 

Yoghurt:

Wil jij je hond af een toe yoghurt geven, wat ook een goede werking heeft op de darmflora? Gebruik dan wel Biogarde! Biogarde bevat namelijk (heel belangrijk) de juiste bacteriestammen die passen bij het darmfora van een hond. Het kan helpen bij honden met darmklachten om de darmwand weer te optimaliseren. De meeste honden vinden Biogarde echt heerlijk, en je helpt je hond er ook nog eens mee. Af en toe een eetlepel is meer dan voldoende.

Voor al deze voedingstips geldt uiteraard, dat je niet moet overdrijven. Zie het puur als aanvulling en wissel vaak af. Probeer eens uit wat jou hond lekker vindt en maak het menu wat afwisselender en gezonder.

Heb je nog vragen over voeding of aanvullingen op voeding, stel deze dan gerust.

De voedings aanvullingen van KIVO en DARF zijn bij ons beschikbaar!