Selecteer een pagina

Oud & Nieuw

Oud en nieuw, veel mensen kijken er lang naar uit. Mensen met honden die vuurwerkangst hebben, zijn blij als het voorbij is.  Wat is nu de beste manier om om te gaan met een hond die vuurwerkangst vertoond?

Laat merken dat je er voor je hond bent, zorg dat je hond zich veilig bij je voelt. Dat je je hond niet mag troosten is achterhaald, hierdoor zou je je hond belonen voor zijn angstgedrag. Troosten mag, maar overdrijf het niet. Wat wel belonend werkt is het veilig voelen bij jou! Als je hond lekker tegen je aan wil liggen, dan mag dat gerust. Dat is een teken dat hij zich veilig voelt bij je en dat is alleen maar goed.

Laat merken dat je er voor hem/haar bent en blijf vooral zelf rustig, vertrouwen is de basis van rust.

Natuurlijke ondersteuning

Diepgewortelde vuurwerkangst heeft een heel traject nodig om de hond zich op zijn gemak te laten voelen. Dit kan je samen met een gedrag specialist bekijken en is voor ieder dier anders. Wat je in deze tijd wel kan doen, is de hond ondersteunen met natuurlijke producten. Zo kan je een natuurlijk stappenplan volgen bij vuurwerkangst. Wanneer er tijdig mee wordt begonnen, kan je jouw dieren helpen om zich prettiger te voelen in deze tijd. Deze natuurlijke middel versuffen de dieren niet, zoals veel andere middelen wel doen. Deze middelen kunnen worden ingezet in meerdere stappen; ze versterken elkaars werking. Voor het beste resultaat is het aan te raden om nog vóór de eerste knallen klinken te beginnen! Begin uiterlijk 1 december met Puur Tranquil (rust) en de Vuurwerk Angst Mix.

Op de dagen voor oud/nieuw bij acute stress kun je nog extra de Bach rescue pet inzetten.

We hebben een vuurwerkangstpakket samengesteld. Deze producten kalmeren en geven ontspanning, maar versuffen niet! Heeft u vragen of dit geschikt is voor uw dier(en) Neem gerust contact met ons op.

Vergeet niet als eigenaar zeker ook rustig te blijven en er geen groot ding van te maken, uiteindelijk beginnen we dan weer fris aan het nieuwe jaar.

Ook voor mensen kunnen wij een rollerflesje op maat maken met essentiële oliën die je helpen om rustig te blijven, als je hond gestrest is! Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Tips voor oudejaarsavond:

Als jouw hond bang is of je weet niet hoe hij reageert op vuurwerk dan kan het gevaarlijk zijn om naar buiten te gaan. Elk jaar lopen er een aantal honden en katten weg, door angst. Daarom heb ik de volgende tips voor je op een rijtje gezet:

 • Laat de hond met oudejaarsavond niet alleen!!
 • Houd de hond aangelijnd, liefst een paar dagen voor oudejaarsdag als de hond sterk reageert;
 • Laat de hond niet los en alleen achter in de tuin (vuurwerk komt ook over de schutting)
 • Houd de uitlaatronde / wandeling zo kort mogelijk
 • Wandel op een afgelegen plek waar zo min mogelijk vuurwerk wordt afgestoken
 • Kies een tijdstip waarop het rustig is, vroeg in de ochtend en/of laat in de avond
 • Ga op oudejaarsavond zo vroeg mogelijk wandelen, zodat je er niet meer uit hoeft of pas weer diep in de nacht wandelt
 • Straf jouw hond niet als hij heftig reageert op het vuurwerk maar beëindig de wandeling
 • Zet de radio aan zodat de hond het minder hoort en sluit ramen en gordijnen
 • Laat weten dat je er voor hem bent
 • Luister naar je hond. Kijk wat hij prettig vindt. Als hij het prettig vindt om zich terug te trekken, maak daar dan een ruimte voor
 • Als hij het prettig vindt om bij je te zijn, laat hem dan dicht bij je liggen/zitten
 • Denk er ook aan dat je je kat binnenhoudt in de periode van de nieuwjaarswisseling
 • Als je dan toch buiten loopt, probeer dan zelf niet te mopperen op het vuurwerk. Maar geef positieve aandacht aan je hond en maak het vrolijk

Wij wensen iedereen een rustige en veilige periode 🙂

Heb je nog vragen, stel ze gerust!

info@pureanimals.nl

Pure Animals

www.pureanimals.nl