Selecteer een pagina

Kurkuma ofwel Tumeric

De voordelen van kurkuma voor de gezondheid raken steeds meer bekend.  Het kruid is anti-viraal, werkt bij ontstekingen en helpt bij infecties. Het actieve ingrediënt in het kruid is curcumine. Heeft kurkuma ook gezondheidsvoordelen voor honden en katten?

Volgens dr. Karen Becker (zie video onderaan) helpt kurkuma dieren gezond te blijven, en is dit  volgens haar gebaseerd op onderzoeken.

Het kruid heeft volgens haar ook anti-kanker werkingen.Dr. Becker vertelt dat kurkuma meer dan 24 ontstekingswerende bestanddelen heeft die een enzym blokkeert. Dit enzym is verantwoordelijk voor ontstekingen die gerelateerd zijn aan artritis. Veel dieren krijgen hier last van bij het ouder worden.

Andere gebruiken voor kurkuma voor je dier, zijn ter preventie:

  • Kanker buiten de deur houden
  • Leverfunctie bevorderen
  • Spijsvertering gezond houden
  • Bloedsuikerspiegel in balans houden
  • Huid en ogen gezond houden

Pasta van kurkuma

Je kan van kurkuma een pasta maken door een kwaliteitsolie te gebruiken, zoals kokosolie. Het toevoegen van peper vergroot de opname van het kruid. De pasta doe je door het eten, de dosering kan je overleggen met de dierenarts.

Katten en honden

Cystes, tumoren, worminfecties, diarree, wonden, artritis, jeuk.

Inmiddels is er een groot onderzoek afgerond door dierenartsen en wetenschappers over de hele wereld. Wil je meer informatie en dit volgen? Zoek dan op ‘The Dog Cancer Series’.

En op facebook : https://www.facebook.com/dogcancerseries/

Wij verkopen in onze shop kant en klare tumer tinc van CSJ… dus geen gedoe met gele poeder en peper.

 

Veiligheid

Er zijn nog vragen omtrent de manier waarop curcuminoïden door het lichaam worden opgenomen. Kurkuma van hoge kwaliteit is dus aan te raden, of kurkumasupplementen. Piperine uit peper is een ingrediënt dat de opname van kurkuma bevordert. Je kan ook peper door het voedsel van je huisdier doen.

Elke behandeling die werkt, heeft ook bijwerkingen. Kurkuma kan zowel plaatselijk als inwendig gebruikt worden bij dieren. Zoals bij elk supplement is te veel nooit goed, en in het geval van kurkuma kan dit leiden tot bloedingen en/of maagproblemen. Hoewel er geen grote risico’s lijken te zijn, zijn hoge doses dus niet raadzaam.